Kuhane breskve u slatkom sosu od malina :D

Jeste sad odmah na pocetku da vam priznam da se radi o tako komplikovanom receptu da se uopste ne isplati citati dalje….

Elem. Prvo uzmete stotinjak kilograma breskvi, uredno ih ogulite i ocistite, ovamo naspete dvadeset kila secera, i deset litara vode, onda to stavite da prokljuca te dodate deset izrezanih limunova i kuhate 40 sati, pa…. itd…

No to nije recept… uzmete osam bresvkica (dakle malenih ali nikako ne podrazumjeva kajsije), dakle osam bresvkica koje prepolovite, te izvadite kospicu (ukoliko su tvrde i nisu zrele TIM BOLJE jer zrele i mekane se jedu TAKVE). Za to vrijeme stavite dvije solje secera i dvije solje vode da prokljuca, tome dodate sok od pola limuna i desetak malina (ra'd boje) kasikicu vanila ekstrata (nikako imitacije) i nekoliko karanfilica.. u to ubacite breskve i kuhate izmedju 6 i 7 minuta, tako da se mogu lagano guliti a da se ne raspadaju… Povadite breskve iz soka i skinete kozicu, ostavite da se ohladi, u medjuvremenu uredno slikate :p eh, onda breskvice prebacite u teglicu, i zalijete sokom…. servirati toplo ili hladno uz vanila sladoled… ili jesti direktno nakon sto ste ih spremili u kuhinji da niko ne vidi i ne zna ;p jos bolje potajno iz tegle kad se ohlade 🙂 no ukoliko nestanu, vjerovatno je neko bio brzi :p od vas ili vam ukucani citaju moj blog ;))
Image and video hosting by TinyPic

iskrenovasa
I don't have short temper, I just have quick reaction to stupidity...

Komentariši