Pohovani patlidjani…

Znamo da ima dosta recepata za patlidjane, znamo da je jeftina povrcka i da je lako moze svako i priustiti i nabaviti… ja ih osim u ajvaru ili pohovane nikako drugacije nisam pravila… ima li neko neki prijedlog, samo molim bez redanja u tepsiju ala lazanja sa litrom paradaiz sosa ;/ jak… nesto svjeze, jednostavno i bez milion sastojaka? Ovdje ih doslovce ima kupiti u ovim izdanjima:

Image and video hosting by TinyPic

p.s. na slici fali bijela varijanta 😉

iskrenovasa
I don't have short temper, I just have quick reaction to stupidity...

5 komentara

  1. najljepsi i najukusniji su mi ovi tanki ljubicasti(mladi patlidzani)..ja ih grilam i samo ogulim i dodam u salatu, sa pecenom paprikom i svim pecenim vegetables i zacinim, a divni su i pohovani..tako ih ja najvise volim..:)

  2. Hm 😉 hvala, ja ih jos nisam koristila jer mi oblik nikako nije praktican… prve prilike odem u piljaru kupim i probam 😀 inace koristim obicne bijele 😉 nekako su mi prakticni oblikom i ukusniji od onih obicnih…

  3. bebi patlidzan bele boje se kuva kao slatko … videla sam recept na tv-u kod jedne kuvarice grkinje poreklom koja ima svoju tv emisiju ….punila ga je bademom kuvala u serbetu sa rozetlom( aromaticna biljka koja s estavlja u razne vrste slatka radi predivnog mirisa)Verujem da si cula za nju zove se Tonia Buxton i ako te bas bas zanima mogla bi pronaci taj recept 😉

  4. Izrezi patlidzan na krugove (prokuhaj prije u slanoj vodi ili ga prethodno izrezi i nasoli. Napraviti smjesu kao za palacinke, umociti patlidzan i prziti. Stavljati na salvetu da pokupi visak masnoce. U zagrijanu serpu staviti mljeveno meso, bijeli luk, biber, vegetu, so i ostale zacine koje volite i paradaiz sos. To dinstati.

    Poredati preko velikog okruglog tanjira pohovani patlizan, preko staviti mljeveno meso i preliti jogurtom (sa i bez bijelog luka)…

    Nadam se da ce ti se svidjeti recepet…

Komentariši